Известие

Collapse
No announcement yet.

Закрепване на фейслифт решетка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Закрепване на фейслифт решетка

Купих си от ТиН новата маска (фейслифт) и.....започвам да си мисля, че нещо не е наред. Как се закрепва това чудо. В основата на старата ми решетка има 4 гнезда за щипки, а на новата са....... 0. Единствено има нещо като контри под фаровете . Да не разчитат, че долния край ще се захване за долната част на фаровете Или пък се разчита само на двата болта в горния край?!. Някой, който е присаждал такава решетка, да сподели дали трябва да се правят допълнителни закрепвания?!
    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
    Lancia Kappa 2.4 5.20

мисля че в средата на решетката се салгаше някаква планка за задържане на маската трябва да попиташ колегата IXZIBIT
    alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Разчитат на различна броня в долния край, може би ?
      Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Разчитат на различна броня в долния край, може би ?
        Малко вероятно! Все пак няма нищо (зъб, щипка или каквото и да е), което да е насочено към бронята! Освен ако.....в бронята няма процеп, в който да влиза маската!? Аз съм останал с впечатлението, че доста хора са минали през такава метаморфоза, но....явно не е така.....или пък са много срамежливи .
        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Аз пък ще си слагам новата броня и съм със старата решетка
          Така от прърви поглед гледам че закрепването е съвсем зарлично трябва да се дупчат калниците...болтове гайки абе...Някой дали е правил тази манипулация ? да сподели опит ако има такъф!
          EX:Alfa 145 1.3ie Boxer 90 hp 95' ,Alfa 145 1.3 8v Boxer 90 hp 96' - red ,Alfa GTV 2.0 16V 150 hp 96' ,Alfa 145 1.3 8v boxer - black, Alfa 33 1.7ie Sport Wagon 110 hp 92' -

Comment

Леле.... и аз се бях наточил да сменям решетката с фейтслифтска.. Даже и намерих една в моргите. Оня папагал вика, че няма никакъв проблем - махаш старата, слагаш новата, ама той гледа да вземе кинтите и после...
            А дано някой колега, който е правил такава манипулация, се обади да каже става ли, не става ли...
            ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
            ПЛОВДИВ

Comment

Ами...аз чувам, че ставало без проблеми. Просто вече съм дал новата за боядисване и сега не мога да пробвам как ще стане. Определно, обаче, освен двата болта горе, другото не е еднакво. Предполагам, че ще се "законтри" на фаровете, но все пак ще е добре да го каже някой, който не говори наизуст като мен .
              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Естествено че става,без никакви ама никакви проблеми,кво сте се притеснили бре Решетката се захваща по същия начин,с щипки в края и под фаровете,и с 2 болта отгоре на гредата Моят съвет е да сложите по малко мрежичка на кривките в средата на решетката защото зейва голяма дупка и се виждат много грозно болтовете на бронята Аз правих тази интервенция на старата кола и стана мнооо яко според мен,трябва да има снимки някъде във форума
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

втори ден виждам едно рено 19 тук, във Варна, с имплантирана решетка от фейслифта на 145/6 19-ката е от първите - нефейслифтнати. Убийствена комбинация
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Mury, аз просто не виждам къде точно ще влязат щипките на фаровете. Поне решетката, която купих от ТиН няма никакви щипки освен нещо подобно на зъбчета, които се падат точно под фаровете !?!
                    А за мрежата....дай малко повече инфо. Как, откъде, колко, цена?
                    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от SIS
                      Mury, аз просто не виждам къде точно ще влязат щипките на фаровете. Поне решетката, която купих от ТиН няма никакви щипки освен нещо подобно на зъбчета, които се падат точно под фаровете !?!
                      А за мрежата....дай малко повече инфо. Как, откъде, колко, цена?
                      Аааааа сега се сетих че Божо от Рокенд Ролл сервиз я закрепваше по някакъв начин,но ставаше готин,същото и смрежата,той я взима отнякъде и ми я монтира,всичко заедно с боядисването Иначе доколкото си спомням,май можеше да се сложат от старата решетка щипките

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е да, но моята е вече боядисана и трябва само да се сложи . Ще видя тази вечер да я сложа поне да мина пред застрахователите пък после ще я мисля как да я доукрасявам.
                        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от SIS
                          Е да, но моята е вече боядисана и трябва само да се сложи . Ще видя тази вечер да я сложа поне да мина пред застрахователите пък после ще я мисля как да я доукрасявам.

Като я монтираш,ще видиш къде трябва да се сложи малко мрежичка погледни по средата между бронята и решетката а за закрепването все ще измислиш нещо

Comment

Working...
                          X